Lärare

Vi som driver Dansverkstan Norrköping AB har en kandidatexamen i danspedagogik samt enlärarexamen i dans. Samtliga danslärare på Dansverkstan Norrköping har en utbildning inom dans och danspedagogik. Detta visar sig då vi baserar vår pedagogiska tanke inom dans och danspedagogik på vetenskaplig grund.

Tre barn hoppar och leker i ett rum

Våra lärare

 • Marie Milton

  Marie är grundare och tillsammans med Lina ägare av Dansverkstan Norrköping AB.

  Marie är utbildad Danslärare från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och Karlstad universitet, med inriktning på jazz och barndansmetodik. Marie har även gått Danslinjen på Lunnevads folkhögskola, danshandledarlinjen på Kristinehamns folkhögskola samt Kulturamas danslinje. Marie är även utbildad inom dansmatte.

  Marie har arbetat på Folkuniversitetet både med kursverksamhet och med gymnasiet. Marie har även vikarierat på De Geergymnasiets som danslärare.

  Kontakta Marie Milton

  marie@dansverkstannorrkoping.se

  Lina Hågbrandt Börelius

  Lina är tillsammans med Marie ägare av Dansverkstan Norrköping AB.

  Lina är utbildad danslärare vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och Karlstad universitet med inriktning mot jazz och modern och nutida dans. Lina har även genomgått Simonsen Teacher Traning Course på Dance New Amsterdam i New York. Utöver detta har Lina gått Kulturamas – och Lunnevads Folkhögskolas yrkesförberedande danslinjer.

  Lina har tidigare arbetat som danslärare på Folkuniversitetet både med kvällsverksamhet och med gymnasieskolor.

  Kontakta Lina Hågbrandt Börelius

  lina@dansverkstannorrkoping.se
 • Charlotte Wingren

  Charlotte har läst vid Luleå tekniska Universitets Danslärarutbildning. Charlotte har gått estetiska programmet med inriktning dans på De Geergymnasiet. Hon har även flera fortbildningar inom pedagogik, ledarskap och barn och ungas utveckling i bagaget.

  Charlotte har flerårig erfarenhet av dansundervisning för barn och unga. Dels har Charlotte undervisat inom kursverksamhet sedan 2009 samt vikarierat vid De Geergymnasiets dansprogram och dels arbetat inom förskola och skola i Norrköpings kommun.

  Charlotte har genom åren arbetat som dansare i flera olika sammanhang. Uppsättningar på Arbis, musikvideos, dansföreställningar/uppvisningar i samband med konferenser, SMASK (musikhögskolornas egna melodifestival) för att nämna några.

  Kontakta Charlotte Wingren

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se

  Rebecka Markström

  Rebecka är utbildad lärare inom fritidshem och musik.

  År 2012 gick hon Dans 60 vid Karlstads universitet, en ettårig kurs med konstnärlig inriktning där även ämnet  danspedagogik ingick.

  Utöver detta har hon pedagogisk erfarenhet från arbete på förskolor, som lärare samt som församlingspedagog där hon jobbat med barn och ungdomar.

  Dans har alltid varit ett stort intresse för Rebecka och hon tycker det är viktigt att ta vara på dansens alla fördelar både i undervisning och på fritiden.

  Kontakta Rebecka Markström

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se
 • Alice Emericsson

  Alice är utbildad vid Lunnevads Folkhögskola där hon läste danslinjen-projektår med inriktning projekt och entreprenörskap. Där hade hon bl.a praktik, höll workshops på skolor, samt satte upp en helt egen föreställning inom community dance i samarbete med ett äldreboende. På utbildningen genomgicks kurser i både ledarskap, metodik och pedagogik. Hon har även en utbildning från Umeås Universitet i Ledarskap och Ledarskapsutveckling A. Hon har sedan 16 års ålder drivit egna ideella dansgrupper här i Norrköping som hon haft flertal föreställningar och gigs med. Hon har en del erfarenhet som bakgrundsdansare, bl.a år 2018 då hon medverkade som bakgrundsdansare i Lotta Källströms julshow, samt uppträtt tillsammans med dansgruppen House Of Silfver. Alice jobbar även som bakgrundsdansare för 90-talsgruppen Look Twice. Alice har erfarenhet av att jobba med dans för ungdomar genom sina ideella grupper, samt med barn via Klockaretorpet Dans och Star Dance Sweden Sports Academy.
  Dans för Alice handlar mycket om glädje samt att få våga vara vem man är och uttrycka sig genom sin kropp, och som lärare är det viktigt för henne att inspirera och uppmuntra sina elever till utveckling och självförtroende.
  Alice undervisar i danslek, 6 år forts, dansmix, jazz, street, heels, danskombo samt improvisation/komposition.

  Kontakta Alice Emericsson

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se

  Marcus Nilsson Nord

  Marcus har 18 år i danslärarbranschen. Marcus har bl a gått ett förberedande år på Balett Akademin, en ledarskapsutbildning på Dans och Cirkushögskolan, en danslärarförberedande praktisk utbildning samt flera fortbildningar inom pedagogik, didaktik/metodik och lärande.

  Marcus har varit ledande i att introducerade hiphop för barn ur barndanspedagogiskt tänk i Norrköping. Han har även varit med och grundat 2 dansgrupper och 1 showgrupp som är verksamma i Norrköping. Marcus har varit involverad i flertalet projekt och har bland annat koreograferat till musikaler och 50-talet dansshower. Marcus verksamma år har bl a medfört det stadiga ökande dansintresset bland unga killar i Norrköping sedan 90-talet.

  Marcus har tidigare undervisat på Folkuniversitetet i Norrköping och på DUD i Katrineholm. Han har även undervisat på en rad skolor så som Djäkneparks profilklasser, De Geer gymnasiet samt en rad grundskolor.

  Kontakta Marcus Nilsson Nord

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se

Här finns vi

Kontakt

Vill ni veta mer om dansundervisning under ledning av högskoleutbildade lärare kontakta Dansverkstan Norrköping för vidare information.

Maila info@dansverkstannorrkoping.se eller ring 011 – 400 43 44.

Områden

Vi finns i våra egna lokaler inne i city samt i Lindö, Söderköping, Åby och Kolmården!

I menyn kan ni klicka er vidare och hitta information om vilka kurser som erbjuds i respektive område samt dagar, pris och längd på kursen.