Lärare

Dansverkstan Norrköping AB drivs av Marie som har en kandidatexamen i danspedagogik samt en lärarexamen i dans. Samtliga danslärare på Dansverkstan Norrköping har en utbildning inom dans och pedagogik. Detta visar sig då vi baserar vår pedagogiska tanke inom dans och danspedagogik på vetenskaplig grund.

Tre barn hoppar och leker i ett rum

Våra lärare

 • Marie Milton

  Marie är grundare och ägare av Dansverkstan Norrköping AB.

  Marie är utbildad Danslärare från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och Karlstad universitet, med inriktning på jazz och barndansmetodik. Marie har även gått Danslinjen på Lunnevads folkhögskola, danshandledarlinjen på Kristinehamns folkhögskola samt Kulturamas danslinje. Marie är även utbildad inom dansmatte.

  Marie har arbetat på Folkuniversitetet både med kursverksamhet och med gymnasiet. Marie har även vikarierat på De Geergymnasiets som danslärare.

  Kontakta Marie Milton

  marie@dansverkstannorrkoping.se

  Charlotte Wingren

  Charlotte har läst vid Luleå tekniska Universitets Danslärarutbildning. Charlotte har gått estetiska programmet med inriktning dans på De Geergymnasiet. Hon har även flera fortbildningar inom pedagogik, ledarskap och barn och ungas utveckling i bagaget.

  Charlotte har flerårig erfarenhet av dansundervisning för barn och unga. Dels har Charlotte undervisat inom kursverksamhet sedan 2009 samt vikarierat vid De Geergymnasiets dansprogram och dels arbetat inom förskola och skola i Norrköpings kommun.

  Charlotte har genom åren arbetat som dansare i flera olika sammanhang. Uppsättningar på Arbis, musikvideos, dansföreställningar/uppvisningar i samband med konferenser, SMASK (musikhögskolornas egna melodifestival) för att nämna några.

  Kontakta Charlotte Wingren

  charlotte@dansverkstannorrkoping.se
 • Alice Emericsson

  Alice är utbildad vid Lunnevads Folkhögskola där hon läste danslinjen-projektår med inriktning projekt och entreprenörskap. Där hade hon bl.a praktik, höll workshops på skolor, samt satte upp en helt egen föreställning inom community dance i samarbete med ett äldreboende. På utbildningen genomgicks kurser i både ledarskap, metodik och pedagogik. Hon har även en utbildning från Umeås Universitet i Ledarskap och Ledarskapsutveckling A. Hon har sedan 16 års ålder drivit egna ideella dansgrupper här i Norrköping som hon haft flertal föreställningar och gigs med. Hon har en del erfarenhet som bakgrundsdansare, bl.a år 2018 då hon medverkade som bakgrundsdansare i Lotta Källströms julshow, samt uppträtt tillsammans med dansgruppen House Of Silfver. Alice jobbar även som bakgrundsdansare för 90-talsgruppen Look Twice. Alice har erfarenhet av att jobba med dans för ungdomar genom sina ideella grupper, samt med barn via Klockaretorpet Dans och Star Dance Sweden Sports Academy.
  Dans för Alice handlar mycket om glädje samt att få våga vara vem man är och uttrycka sig genom sin kropp, och som lärare är det viktigt för henne att inspirera och uppmuntra sina elever till utveckling och självförtroende.
  Alice undervisar i danslek, 6 år forts, dansmix, jazz, street, heels, danskombo samt improvisation/komposition.

  Kontakta Alice Emericsson

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se

  Marcus Nilsson Nord

  Marcus har 18 år i danslärarbranschen. Marcus har bl a gått ett förberedande år på Balett Akademin, en ledarskapsutbildning på Dans och Cirkushögskolan, en danslärarförberedande praktisk utbildning samt flera fortbildningar inom pedagogik, didaktik/metodik och lärande.

  Marcus har varit ledande i att introducerade hiphop för barn ur barndanspedagogiskt tänk i Norrköping. Han har även varit med och grundat 2 dansgrupper och 1 showgrupp som är verksamma i Norrköping. Marcus har varit involverad i flertalet projekt och har bland annat koreograferat till musikaler och 50-talet dansshower. Marcus verksamma år har bl a medfört det stadiga ökande dansintresset bland unga killar i Norrköping sedan 90-talet.

  Marcus har tidigare undervisat på Folkuniversitetet i Norrköping och på DUD i Katrineholm. Han har även undervisat på en rad skolor så som Djäkneparks profilklasser, De Geer gymnasiet samt en rad grundskolor.

  Kontakta Marcus Nilsson Nord

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se
 • Ruvejda Hrustanovic

  Mer info kommer!

  Ruvejda undervisar i Afrofushion

  Kontakta Ruvejda Hrustanovic

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se

  Jennifer W Pettersson

  Mitt namn är Jennifer W Pettersson, jag är 20 år och har precis gått klart min ettåriga jazz/commercial utbildning på Balettakademien i Stockholm. Dansen för mig är som ett kraftfullt element, en känner sig stark och fri och det är därför dansen har funnits vid min sida sedan barnsben. Spontan och tankspridd beskriver mig väldigt bra och på fritiden så älskar jag att ta promenader, simma och fotografera.

  Kontakta Jennifer W Pettersson

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se
 • Amanda Sundby

  Mitt namn är Amanda sundby och jag är 20 år gammal.
  Jag har precis avslutat min utbildning på lunnevadsfolkhögskolas danslinje. Där har vi dels haft möjligheten att dansa flera timmar om dagen och utvecklat oss själva. Samtidigt som vi även fått lära oss olika tips och trix för hur man ska anpassa undervisningen till olika åldrar.

  Innan dess gick jag på film och musikgymnasiet på linjen scen och artist. Där man fick jobba mycket på många olika sätt att uttrycka sig på scenen.

  Jag har undervisat på dansverks Norrköping i ca 1,5 år och jag trivs super!

  Kontakta Amanda Sundby

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se

  Alva Zako

  Dans är för mig att skapa och hitta situationer som ger utrymme att få utforska möjligheter. Improvisation blir en lekplats, satt rörelsematerial blir ramar med möjlighet för eget uttryck. Att få försvinna in i ett konstant rörelseflöde där vad som helst kan hända är frihet. Det är viktigt för mig att dans är roligt, det egna uttrycket ska få komma fram och leka, rörelser kommer inifrån och inget jag upplever kan appliceras utifrån. Både när jag dansar själv och undervisar är lekfullheten samt möjligheten att få utforska sin egen rörelsevokabulär viktigt. Det finns även en charm att genom dansen våga utmana sig själv och gå utanför sin egen bekvämlighetszon. Dans är oförutsägbart och för den som vågar en chans att falla fritt.
  Jag har tidigare studerat dans på De Geergymnasiets danslinje, Hörnäsands folkhögskola, Lunnevads folkhögskola och kandidatprogrammet i danspedagogik vid Stockholms konstnärliga högskola. Alla dessa olika utbildningar har gett mig olika synsätt och perspektiv på vad dans kan vara.

  Kontakta Alva Zako

  danslarare@dansverkstannorrkoping.se

Här finns vi

Kontakt

Vill ni veta mer om dansundervisningen hos oss kontakta Dansverkstan Norrköping för vidare information.

Maila info@dansverkstannorrkoping.se eller ring 011 – 400 43 44.

Områden

Vi finns i våra egna lokaler inne i city samt i Lindö, Söderköping, Åby och Kolmården!

I menyn kan ni klicka er vidare och hitta information om vilka kurser som erbjuds i respektive område samt dagar, pris och längd på kursen.