Kurser

Hos oss på Dansverkstan Norrköping erbjuder vi kurser för barn och vuxna i alla åldrar! Vi finns i våra egna lokaler inne i city samt i Lindö, Söderköping, Åby och Kolmården!

Läs mer om vårt utbud av kurser samt våra nivåer nedan.

Tre barn hoppar och leker i ett rum

Våra kurser

 • Skapande Dans

  I kursen arbetar vi med att ge förutsättningar att på ett kreativt och utforskande sätt öka sin kropps och rumsmedvetenhet, musikalitet och samarbete med andra. Lektionerna byggs upp kring teman där vi arbetar med dansens olika rörelsedynamiker och kvalitéer.

  Kursen passar dig som mer gillar det fria skapandet än den tekniska delen av danslektionen samt dig som av olika anledningar behöver en friare dansform.

  Dansant - uppvisningsgrupp

  Dansant är för dig som vill utvecklas inom dans som scenkonst. Vi jobbar i ett snabbt tempo och man utmanas extra med lite svårare koreografier. Närvaro är A och O och Dansant passar dig som har drivet, vill dansa mer än något annat och som gärna lägger en timme extra på att repa på koreografi!

  Dansant deltar vid olika typer av framträdanden och har huvudrollerna i vår stora vårföreställning varje år.

  Obs! För att kunna vara med i Dansant krävs det att du även går en annan kurs hos oss.

 • Danslek 3 – 4 år

  I danslek skapas dansrörelser på ett lekfullt sätt utifrån barnets egna förutsättningar. Vi arbetar med både grov- och finmotoriska rörelser som ökar barnets kroppsuppfattning, balans, rytmik, koordination och styrka. Dansglädjen är det främsta målet.

  Barndans 5 – 6 år

  I barndans arbetar vi utifrån att ge barnen förutsättningarna att på ett kreativt och utforskande sätt öka sin kropps- och rumsmedvetenhet, musikalitet och samarbete med andra. Lektionerna byggs upp kring olika teman där barnen arbetar med dansens olika rörelsedynamiker och kvalitéer.

 • 6 år fortsättning

  I 6 år fortsättning tar vi avstamp i barndansens kreativitet och dansglädje och blandar det med Dansmixens fokus på takt, rytm och grundläggande danstekniska kunskaper. Teman från barndansen kopplas ihop med steg kombinationer för att på ett lekfullt sätt knyta ihop allt till en helhet för att göra övergången till Dansmix så smidig som möjlig.

  Dansmix

  I dansmix strävar vi efter att genom dansrörelser ge barnet känsla för rytm samt att utveckla sin kroppsuppfattning och rumsuppfattning. Förberedande dansträning som är inriktad på att ge grundläggande kunskaper inom dans, med betoning på lust och skapande.

 • Funkis

  Dans för dig som går grundsärskolan och tycker om att röra dig till musik. Kursen utformas efter förutsättningar i gruppen.

  Danskombo

  I Danskombo kommer vi att gå igenom stilarna jazz, street och floor work (mestadels contemporary).

  Vi kommer att jobba tre veckor med varje stil, och varje stil innehåller en kortare koreografi eller fras.

  Perfekt för dig som vill testa på och hitta just din stil!

 • Jazz

  Jazz utgörs av rytmik, musikalitet, låg tyngdpunkt, mot och med drag, dynamik och isolationer. Inom jazzen samspelar musik och rörelser där man arbetar lekfullt med att utforskar olika dynamiker. Vi anser att det egna skapandet är en viktig del i utvecklingen inom dans, vilket vi arbetar med utifrån olika perspektiv. Det finns olika tekniker inom jazzen bl. a. Dunham, Limon, Mattox och Simonson.

  Improvisation och Komposition

  I denna kurs utforskar vi vad dans är och vad vi kan göra med den. Du får chans att utveckla ditt personliga ID inom dans, och även jobba med improvisation och komposition i grupp genom olika övningar.

  Vi kommer bl.a att jobba med improvisationsframträdanden och partnering, samt att förhålla sig till musiken på olika sätt.

 • Streetdance

  Vi har olika kurser i streetdance. Dels streetdansce, nutida streetdance samt Heels. Se nedan för närmare beskrivning av kurserna.

  Streetdance är ett samlingsnamn för hiphoprelaterade danstilar som uppkommit ur den urbana danskulturen. Bl a Hiphop, Popping, Locking, Breaking som kännetecknas genom sina rörelsemönster och dess känsla.Under klasserna kommer vi dansa olika stilar men mestadels hiphop med dess groove, musikalitetet, tyngd, dynamik, isolationer, inlärning av koreografi med influenser från de andra stilarna.Stilen utvecklas och varierar från lärare till lärare. Musiken som används är Hiphop, Beats, Dubstep, RnB, Funk. House – om vi dansar house.

  I kursen  Commersial Street kommer ni möta streetdance ur ett nutida perspektiv. Under klassen arbetar vi med att få fram attityden, självsäkerheten och det mer ”nutida” i streeten.

  Må bra med dans

  Må bra med dans

  Detta är en kurs där vi fokuserar på dansglädje. Vi formar lektionen utifrån där deltagarna befinner sig. Detta är en dansklass som byggs upp och anpassas utifrån de förutsättningar som finns i gruppen. Gruppen är på dessa klasser en viktig del då de med sitt aktiva deltagande är med och påverkar utformandet av lektionerna. Vi startar där deltagarna och gruppen befinner sig!

  Vi arbetar bland annat med koordination, rörelseglädje, styrka, smidighet ur ett konstnärligt perspektiv.

  Denna klass är en fortsättning på projektet Må Bra Med Kultur men alla är härligt välkomna att anmäla sig!

   

 • Nivåer

  Hos oss på Dansverkstan Norrköping har vi två olika nivåer. De är grund samt fortsättning.

  Grund

  Hos oss innebär denna nivå att vi på dessa klasser har ett lite lugnare tempo samt att det är en mer grundläggande nivå på det danstekniska. Är detta en ny stil eller att ni är nya hos oss på Dansverkstan är detta klassen för er. Denna klass kan även väljas för att få ett mer grundläggande komplement till en forts grupp.

  Forts

  Hos oss innebär denna nivå att vi på dessa klasser har ett högre tempo samt en mer avancerad dansteknik. På dessa klasser behöver eleven ha en förförståelse av grundläggande dansteknik för att kunna delta på samt tillgodo se sig klassen. För att börja i en forts grupp krävs minst ett år i nivån grund. OBS från Dansmix forts är nivåhöjningen jazz grund.

Kursanmälan
Klädbeställning

Här finns vi

Info

För annan information maila info@dansverkstannorrkoping.se eller ring 011 – 400 43 44.

För anmälan ring 011 – 400 43 44 eller fyll i anmälningsformuläret.

Områden

I menyn kan ni klicka er vidare och hitta information om vilka kurser som erbjuds i respektive område samt dagar, pris och längd på kursen.