Kurser2019-05-14T12:53:53+00:00

Kurser

Hos oss på Dansverkstan Norrköping erbjuder vi kurser för barn och vuxna i alla åldrar! Vi finns i våra egna lokaler inne i city samt i Lindö, Söderköping, Åby och Kolmården!

Läs mer om vårt utbud av kurser samt våra nivåer nedan.

Tre barn hoppar och leker i ett rum

Våra kurser

 • Danslek 3 – 4 år

  I danslek skapas dansrörelser på ett lekfullt sätt utifrån barnets egna förutsättningar. Vi arbetar med både grov- och finmotoriska rörelser som ökar barnets kroppsuppfattning, balans, rytmik, koordination och styrka. Dansglädjen är det främsta målet.

  Barndans 5 – 6 år

  I barndans arbetar vi utifrån att ge barnen förutsättningarna att på ett kreativt och utforskande sätt öka sin kropps- och rumsmedvetenhet, musikalitet och samarbete med andra. Lektionerna byggs upp kring olika teman där barnen arbetar med dansens olika rörelsedynamiker och kvalitéer.

 • 6 år fortsättning

  I 6 år fortsättning tar vi avstamp i barndansens kreativitet och dansglädje och blandar det med Dansmixens fokus på takt, rytm och grundläggande danstekniska kunskaper. Teman från barndansen kopplas ihop med steg kombinationer för att på ett lekfullt sätt knyta ihop allt till en helhet för att göra övergången till Dansmix så smidig som möjlig.

  Dansmix 7 – 9 år

  I dansmix strävar vi efter att genom dansrörelser ge barnet känsla för rytm samt att utveckla sin kroppsuppfattning och rumsuppfattning. Förberedande dansträning som är inriktad på att ge grundläggande kunskaper inom dans, med betoning på lust och skapande.

 • Jazzdans 10 – 15 år

  Jazz utgörs av rytmik, musikalitet, låg tyngdpunkt, mot och med drag, dynamik och isolationer. Inom jazzen samspelar musik och rörelser där man arbetar lekfullt med att utforskar olika dynamiker. Vi anser att det egna skapandet är en viktig del i utvecklingen inom dans, vilket vi arbetar med utifrån olika perspektiv.

  Jazz

  Jazz utgörs av rytmik, musikalitet, låg tyngdpunkt, mot och med drag, dynamik och isolationer. Inom jazzen samspelar musik och rörelser där man arbetar lekfullt med att utforskar olika dynamiker. Det finns olika tekniker inom jazzen bl. a. Dunham, Limon, Mattox och Simonson.

 • Streetdance

  Streetdance är ett samlingsnamn för hiphoprelaterade danstilar som uppkommit ur den urbana danskulturen. Bl a Hiphop, Popping, Locking, Breaking som kännetecknas genom sina rörelsemönster och dess känsla.Under klasserna kommer vi dansa olika stilar men mestadels hiphop med dess groove, musikalitetet, tyngd, dynamik, isolationer, inlärning av koreografi med influenser från de andra stilarna.Stilen utvecklas och varierar från lärare till lärare. Musiken som används är Hiphop, Beats, Dubstep, RnB, Funk. House – om vi dansar house.

  Må bra med dans

  Må bra med dans är en kurs där vi fokuserar på dansglädje. Vi formar lektionen utifrån där deltagarna befinner sig. Detta är en dansklass som byggs upp och anpassas utifrån de förutsättningar som finns i gruppen. Gruppen är på dessa klasser en viktig del då de med sitt aktiva deltagande är med och påverkar utformandet av lektionerna. Vi startar där deltagarna och gruppen befinner sig!

  Vi arbetar bland annat med koordination, rörelseglädje, styrka, smidighet ur ett konstnärligt perspektiv.

  Denna klass är en fortsättning på projektet Må Bra Med Kultur men alla är härligt välkomna att anmäla sig!

 • Dansläger

  Nu är det återigen dags att anmäla sig till vårt dansläger!
  Veckan är en av våra höjdpunkter som brukar generera en otrolig
  gemenskap med många nya vänner, glasspauser och dansglädje!
  Under lägret får ni möta flera olika dansstilar och danslärare.

  När? vecka 25,

  måndag – torsdag
  8-10år kl 9:00-15:00 Pris: 1150kr
  11-15år kl 8:30-15:30 Pris: 1350kr

  Var? Varje morgon möts vi i Dansverkstan Norrköpings danssal
  på Saltängsgatan 7 och värmer upp tillsammans för att
  sedan dela in oss i grupper och gå iväg till närliggande
  parker och dansa. Veckan avslutas med en föreställning för
  familjerna kl 15:00 på torsdagen.

  Hur? Anmälan görs via anmälningsformuläret på vår hemsida

  Varmt välkomna att dansa med oss!

  Nivåer

  Hos oss på Dansverkstan Norrköping har vi två olika nivåer. De är grund samt fortsättning.

  Grund

  Hos oss innebär denna nivå att vi på dessa klasser har ett lite lugnare tempo samt att det är en mer grundläggande nivå på det danstekniska. Är detta en ny stil eller att ni är nya hos oss på Dansverkstan är detta klassen för er. Denna klass kan även väljas för att få ett mer grundläggande komplement till en forts grupp.

  Forts

  Hos oss innebär denna nivå att vi på dessa klasser har ett högre tempo samt en mer avancerad dansteknik. På dessa klasser behöver eleven ha en förförståelse av grundläggande dansteknik för att kunna delta på samt tillgodo se sig klassen. För att börja i en forts grupp krävs minst ett år i nivån grund. OBS från Dansmix forts är nivåhöjningen jazz grund.

Kursanmälan
Klädbeställning

Här finns vi

Info

För annan information maila info@dansverkstannorrkoping.se eller ring 011 – 400 43 44.

För anmälan ring 011 – 400 43 44 eller fyll i anmälningsformuläret.

Områden

I menyn kan ni klicka er vidare och hitta information om vilka kurser som erbjuds i respektive område samt dagar, pris och längd på kursen.