Kurser

Hos oss på Dansverkstan Norrköping erbjuder vi kurser för barn och vuxna i alla åldrar! Vi finns i våra egna lokaler inne i city samt i Lindö, Söderköping, Åby och Kolmården!

Läs mer om vårt utbud av kurser samt våra nivåer nedan.

Tre barn hoppar och leker i ett rum

Våra kurser

 • Danslek 3 – 4 år

  I danslek skapas dansrörelser på ett lekfullt sätt utifrån barnets egna förutsättningar. Vi arbetar med både grov- och finmotoriska rörelser som ökar barnets kroppsuppfattning, balans, rytmik, koordination och styrka. Dansglädjen är det främsta målet.

  Barndans 5 – 6 år

  I barndans arbetar vi utifrån att ge barnen förutsättningarna att på ett kreativt och utforskande sätt öka sin kropps- och rumsmedvetenhet, musikalitet och samarbete med andra. Lektionerna byggs upp kring olika teman där barnen arbetar med dansens olika rörelsedynamiker och kvalitéer.

 • 6 år fortsättning

  I 6 år fortsättning tar vi avstamp i barndansens kreativitet och dansglädje och blandar det med Dansmixens fokus på takt, rytm och grundläggande danstekniska kunskaper. Teman från barndansen kopplas ihop med steg kombinationer för att på ett lekfullt sätt knyta ihop allt till en helhet för att göra övergången till Dansmix så smidig som möjlig.

  Dansmix

  I dansmix strävar vi efter att genom dansrörelser ge barnet känsla för rytm samt att utveckla sin kroppsuppfattning och rumsuppfattning. Förberedande dansträning som är inriktad på att ge grundläggande kunskaper inom dans, med betoning på lust och skapande.

 • Danskombo

  I Danskombo kommer vi att gå igenom stilarna jazz, street och floor work (mestadels contemporary).

  Vi kommer att jobba tre veckor med varje stil, och varje stil innehåller en kortare koreografi eller fras.

  Perfekt för dig som vill testa på och hitta just din stil!

  Jazz

  Jazz utgörs av rytmik, musikalitet, låg tyngdpunkt, mot och med drag, dynamik och isolationer. Inom jazzen samspelar musik och rörelser där man arbetar lekfullt med att utforskar olika dynamiker. Vi anser att det egna skapandet är en viktig del i utvecklingen inom dans, vilket vi arbetar med utifrån olika perspektiv. Det finns olika tekniker inom jazzen bl. a. Dunham, Limon, Mattox och Simonson.

 • Improvisation och Komposition

  I denna kurs utforskar vi vad dans är och vad vi kan göra med den. Du får chans att utveckla ditt personliga ID inom dans, och även jobba med improvisation och komposition i grupp genom olika övningar.

  Vi kommer bl.a att jobba med improvisationsframträdanden och partnering, samt att förhålla sig till musiken på olika sätt.

  Streetdance och Heels

  Vi har olika kurser i streetdance. Dels streetdansce, nutida streetdance samt Heels. Se nedan för närmare beskrivning av kurserna.

  Streetdance är ett samlingsnamn för hiphoprelaterade danstilar som uppkommit ur den urbana danskulturen. Bl a Hiphop, Popping, Locking, Breaking som kännetecknas genom sina rörelsemönster och dess känsla.Under klasserna kommer vi dansa olika stilar men mestadels hiphop med dess groove, musikalitetet, tyngd, dynamik, isolationer, inlärning av koreografi med influenser från de andra stilarna.Stilen utvecklas och varierar från lärare till lärare. Musiken som används är Hiphop, Beats, Dubstep, RnB, Funk. House – om vi dansar house.

  I kursen  Nutida streetdance kommer ni möta streetdance ur ett nutida perspektiv. Under klassen arbetar vi med att få fram attityden, självsäkerheten och det mer ”nutida” i streeten.

  I klassen Heels jobbar vi med att behärska vår dans iförd klackar!

  Vi kommer att jobba mycket med diagonaler och teknik, samt med en koreografi anpassad för heels som innefattar mycket självsäkerhet och attityd.

  En grövre klack samt en sko som sitter fast ordentligt på foten är ett måste. Du väljer själv hur hög höjd på klacken du vill ha, men rekommenderas att börja lite lägre för att bygga upp säkerheten ordentligt. Stilettklackar eller smala klackar är ej tillåtet p.g.a underlaget.

   

 • Må bra med dans & Hopp Lös dans

  Må bra med dans

  Detta är en kurs där vi fokuserar på dansglädje. Vi formar lektionen utifrån där deltagarna befinner sig. Detta är en dansklass som byggs upp och anpassas utifrån de förutsättningar som finns i gruppen. Gruppen är på dessa klasser en viktig del då de med sitt aktiva deltagande är med och påverkar utformandet av lektionerna. Vi startar där deltagarna och gruppen befinner sig!

  Vi arbetar bland annat med koordination, rörelseglädje, styrka, smidighet ur ett konstnärligt perspektiv.

  Denna klass är en fortsättning på projektet Må Bra Med Kultur men alla är härligt välkomna att anmäla sig!

  Hopp Lös dans

  En danskurs för seniorer som fokuserar på dansglädje. Till skillnad från andra dansklasser är denna lektion hopp lös. Det vill säga att lektionen är upplagd utefter kroppens förutsättningar som senior.

  Vi avslutar vår lektion med att inta en gemensam fika. Fika ingår i anmälningsavgiften.

  Varmt välkomna!

  Yoga

  Hatha – En mjuk, fysisk och statisk yogaform där varje stärkande och stretchande positionerna hålls i ett par sekunder. Det finns tid att lära känna kroppen samt att lära känna positionerna och passar därför bra oavsett om du nybörjare eller avancerad.

  Yin – En lugn yogaform med syfte att vara återhämtande och terapeutisk. Positionerna som genom lätt och mjuk stretching hålls i 3-5 minuter syftar till att komma åt bindväven istället för musklerna och därmed skapa en motpol till det annars spända, hektiska livet. Detta genom att inte gå så djupt in i stretchen och istället hålla sig där under en längre tid. Yinyoga passa alla eftersom vi med hjälp av yogahjälpmedel hittar det läge som passar dig som individ.

  Kom på gravidyoga, ta hand om din kropp samtidigt som du får lära känna andra gravida. Vi yogar i en timme och sedan får man stanna på fika om man vill. Alla utgår ifrån sin egen nivå och kropp, det spelar därför ingen roll i vilken trimester du befinner dig. Yoga gynnar alla!

  Varför gravidyoga?

  • Behåll rörligheten i kroppen

  • Ta hand om din kropp och förebygg samt underlätta därmed vanliga åkommor

  • Få ett lugnare sinne

  • Fyll på med energi i vardagen

  • Förbereder dig inför förlossning genom att lära känna din andning

 • Nivåer

  Hos oss på Dansverkstan Norrköping har vi två olika nivåer. De är grund samt fortsättning.

  Grund

  Hos oss innebär denna nivå att vi på dessa klasser har ett lite lugnare tempo samt att det är en mer grundläggande nivå på det danstekniska. Är detta en ny stil eller att ni är nya hos oss på Dansverkstan är detta klassen för er. Denna klass kan även väljas för att få ett mer grundläggande komplement till en forts grupp.

  Forts

  Hos oss innebär denna nivå att vi på dessa klasser har ett högre tempo samt en mer avancerad dansteknik. På dessa klasser behöver eleven ha en förförståelse av grundläggande dansteknik för att kunna delta på samt tillgodo se sig klassen. För att börja i en forts grupp krävs minst ett år i nivån grund. OBS från Dansmix forts är nivåhöjningen jazz grund.

Här finns vi

Info

För annan information maila info@dansverkstannorrkoping.se eller ring 011 – 400 43 44.

För anmälan ring 011 – 400 43 44 eller fyll i anmälningsformuläret.

Områden

I menyn kan ni klicka er vidare och hitta information om vilka kurser som erbjuds i respektive område samt dagar, pris och längd på kursen.